2024-02-25

0164 Mia ĉiutaga memfarita glaciaĵo

Mi manĝas glaciaĵon ĉiutage. Tio ne sonas tre bona por la sano ĉu ne? Sed ne, ĝi estas glaciaĵo kiu estas tre bona por la sano, kaj mi scias tion ĉar mi mem faras ĝin!

La glaciaĵo havas nur du ingredientojn: usona mirtelo (bluberry) kaj riĉigita soja lakto.

Mirteloj estas bongustegaj, ĝi fakte estas unu el miaj plej ŝatataj fruktoj. Mirteloj riĉas en vitaminoj C, K kaj multaj aliaj. Ili riĉas en antioksidantoj, kio estus bona por la stato de la vaskula sistemo.

https://www.healthline.com/nutrition/10-proven-benefits-of-blueberries

Estas pli bone aĉeti frostitajn mirtelojn. Unue, ili kostas multe malpli tiel ol nefrostritaj, due ili estas pli freŝaj: frostitaj mirteloj konservas sian guston kaj nutraĵojn pli bone kaj longe ol tiuj kiuj ne estis.

La soja lakto kiun mi uzas estas malmultekosta kaj riĉigita per kalcio, vitaminoj B2, B12 kaj vitamino D.

Per stanga miksilo, mi miksas frostitajn mirtelojn kaj la lakton kune por atingi ion kun la teksturo de glaciaĵo.

Kutime mi uzas averaĝe ĉirkaŭ 200 gramoj da mirteloj, kaj tiom da lakto kiom mi volas depende de la teksturo kiun mi volas atingi.

Ĝi havas sekuran guston, sed ĝi ne havas tro da sukero. Ĝi perfekte taŭgas kiel ĉiutaga manĝaĵo. Ĝi helpas manĝi sufiĉe da fruktoj kaj fibroj.

Mi kutime manĝas la glaciaĵon dum mi spektas videojn en la interreto.