2023-09-16

0002 Mia plej ŝatata trinkaĵo

 Mia plej ŝatata trinkaĵo estas hibiska teo.

Ĝi ankaŭ estas konata kiel "hibiska teo" en Eŭropo kaj "bisap" en partoj de Afriko.

Por fari ĉi tiun trinkaĵon, oni metas petalojn de hibisko en varmega akvo.

Tiel la akvo akiras intensruĝan koloron.

La gusto similas al tiu de oksikoko, sed malpli forta.

Ĝi ankaŭ estas acida. Kaj mi ŝatas acidan guston.

Mi ankaŭ ofte aldonas du sukerkubojn, ĉar mi ŝatas la kombinaĵon de acida kaj sukera.

Do kiam mi devas elekti ion por trinki, mi ofte elektas hibiskan teon.

Por mi, ĝi estas pli bona ol teo aŭ kafo, ĉar mi ne ŝatas kafeinon.

Kaj ĝia gusto estas multe pli interesa ol la gusto de aliaj herbaj teoj.

Mi kutime aĉetas ilin en saketojn, tiel mi povas alporti ilin al laborejo aŭ al domo de aliaj familianoj.

Hibiska teo ankaŭ estas konata pro ĝia bona efiko sur la sano.

Sed pro ĝia acideco, ĝi ankaŭ povas esti malbona por la dentoj.

Pro tio, estas konsilate trinki iom da akvo post trinki hibiskan teon.

Kaj ne brosu viajn dentojn en la du horoj post trinko!

Interesa fakto: la koloro de la trinkaĵo ŝanĝiĝas depende de la nivelo de acideco.

Se la likvo iĝas malpli acida, ekzemple per aldono de akvo aŭ de lakto, ĝi flaviĝas!