2023-10-07

0023 Komuna manĝaĵo kun alia koloro

 1) Plurkolora karoto

La raso de karoto Purple Haze F1 havas brunan parton, kaj interna oranĝan parton.

Tio okazas ĉar la ekstera parto enhavas pli da violokoloraj molekuloj.

Tiuj molekuloj estas nomitaj angle "anthocyanin" kaj estas ofte konsiderataj kiel bonaj por la sano.

2) Rozkolora terpomo

La raso "Mountain Rose" estas hibrido de ruĝa terpomo kaj blanka terpomo (jes, ankaŭ ili ekzistas).

Tiu raso estas disvolvita de la Colorado State University.

Bona por fritoj, sed ankoraŭ por dekori salatojn.

3) Flava kivo

Kivo sed flava anstataŭ verda.

Ili estas iom pli sukeraj kaj malpli apraj.

Sed ili estas same danĝeraj por homoj kiuj havas alergion al kivoj.

4) Violkolora florbrasiko.

La violkolora koloro venas ankaŭ de la sanigaj "anthocyanin".

Laŭ la interreto, ili estas malpli amaraj ol la blankaj florbrasikoj.

Normale, mi ne ŝatas blankan florbrasikon pro la amareco, sed tiun mi volas provi.

Ĉu vi scias ke verdaj kaj oranĝkoloraj florbrasikoj ankaŭ ekzistas?

5) Vitra ĉielarka maizo.

Farmisto en Oklahomo (en Usono) kreskigis malnovajn semojn.

Li interŝanĝis semojn kun indianoj, kaj faris hibridojn.

Kun la paso de tempo, kaj kun la helpo de aliaj uloj, jen kion ili ekhavis.

Ili ĉefe bonas por la okuloj.

Ili ne havas bonan guston kiam manĝitaj rekte ĉar ili havas tro da amelo.

Se oni vere volas manĝi ilin, pli bonas transformi ilin unue en maizfarunon.

Tiel oni povas fari multekostan tortiljon.